Savureaza o paine sanatoasa Savoria Facebook
image content top

Savoria, pâinea care hrăneşte şi nu îngraşă

Compania Smart Food Solutions a inaugurat ieri în comuna Floreşti, judeţul Prahova, cea mai modernă şi automatizată fabrică de pâine feliată şi ambalată, de tip toast, din Europa de Est. Valoarea totală a investiţiei este de peste 8 milioane de euro, din care 30% reprezintă fonduri europene.

„Fabrica de pâine are o capacitate de 25 de tone în 24 de ore. Pâinea fabricată la Floreşti ajunge pe rafturile marilor magazine din toată ţara, precum şi la magazinele din ţările limitrofe României. Realizăm opt sortimente de pâine sub brandul Savoria. Produsele noastre sunt fără E-uri şi fără conservanţi artificiali, iar pentru produsul bio utilizăm făină ecologică din Germania, deoarece la noi în ţară nu există făină bio. În prezent, fabrica are 30 de angajaţi”, ne-a declarat Codrin Ardeleanu, directorul general al companiei.

Produsele fabricii, dezvoltate sub brandul Savoria, se găsesc pe piaţă din toamna anului trecut în opt sortimente: Savoria Toast Fin, Savoria Toast Kornfit, Savoria Panzucca, Savoria Toast cu Germeni de Grâu, Savoria Toast cu Secară, Savoria Toast Integral, Savoria Toast du Midi şi Savoria Toast Bio 4 Corn.

„Ingredientele sunt dozate automat în mixer, apoi au loc procesele de divizare, întărire, modelare şi predospire. Totul se face automatizat. Bucăţile de aluat sunt aşezate în tăvi pentru a intra la dospitor. După dospire, un robot special aşază capacele pe tăvile care intră la coacere. După acest proces, de coacere, se scot capacele, precum şi produsele din tăvi. După această etapă au loc răcirea finală a produselor şi pregătirea pentru feliere. După feliere, capetele sunt înlăturate, iar produsul este ambalat şi verificat cu un detector de metale. Produsele gata ambalate sunt aşezate în cutii de carton pentru a ajunge la magazine. Fiecare produs are 500 de grame împărţit în 20 de felii”, a explicat Codrin Ardeleanu.

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, prezent la inaugurare, a spus că aceste sortimente de pâine ne hrănesc, nu ne îngraşă.

„Pâinea fabricată sub brandul Savoria se adresează individului modern, stresat, cu un nivel de venituri peste mediu. Este o pâine de top, fiind de calitate nutriţională superioară, fără conservanţi şi fără arome artificiale. Deşi produsele au termene de valabilitate de peste 20 de zile, conservabilitatea înaltă nu se obţine prin adaos de substanţe chimice, ci prin procesul tehnologic multifazial (procedeu asemănător celui folosit de bunici în gospodărie), cu maiele naturale şi a unor condiţii excepţionale de igienă şi a unor materii prime de o calitate microbiologică deosebit de înaltă”, ne-a declarat Mencinicopschi.

El a precizat că valoarea nutriţională a pâinii este deosebit de ridicată, unele având un conţinut de proteine asemănător cărnii, respectiv 14 grame la 100 grame, fibre alimentare extrem de necesare pentru menţinerea în limitele normale a glicemiei şi colesterolului, dar şi o valoare energetică moderată –   250 kcal/100 g. „Această pâine ne hrăneşte, nu ne îngraşă. Aceste calităţi nutriţionale recomandă produsele pentru o dietă echilibrată şi diversificată, sănătoasă. Gama cuprinde şi pâine bio sau eco, obţinută cu ingrediente naturale, ce provin din agricultură care nu utilizează îngrăşăminte chimice, pesticide de sinteză, organisme modificate genetic”, a mai spus Mencinicopschi.

Alimentaţie sănătoasă
Construcţia, demarată în august 2008 şi finalizată în septembrie 2010, se întinde pe o suprafaţă de 3.800 mp şi are implementată o linie de producţie de ultimă generaţie. Reţetele ce stau la baza pâinii au fost dezvoltate împreună cu cei mai mari şi importanţi producători de ingrediente pentru panificaţie din lume. Produsele din brandul Savoria sunt destinate tuturor consumatorilor care doresc o alimentaţie sănătoasă. Toate cele opt sortimente conţin ingrediente de calitate, nu conţin E-uri şi, implicit, sunt fără conservanţi. Acestea conţin elemente esenţiale pentru organismul uman: calciu, fibre, fosfor, vitamine şi minerale, antioxidanţi, Omega 3. Producţia se bazează pe sistemele moderne de management al calităţii, având implementate toate standardele în vigoare în domeniul siguranţei alimentului.

image content top